lördag 30 november 2013

Xmas och renar


Fler och fler julsaker nu och fram till jul blir nog mina inlägg så här. För mig och min familj njuter vi av julen varje dag nu. Det är ju som allra bäst nu före. 

Det är mycket vitt här hemma även i julsaker. Lite glittrigt och grått finns faktiskt också. 



På ena skänken i vardagsrummet ser det just nu ut så här. Hyacinten har visst smuttat på glöggen och hamnat på sniskan. Men vad gör det, de ger oss doften ändå. 

Tinek lyktorna tänds varje kväll och ger så härligt sken. Tycker att julstjärnor inte ger lika starkt sken som vanliga lampor så det behövs lite extra. 

Men hörrni, imorgon är det ÄNTLIGEN December och julmånad. 
Ja, det är ju faktiskt första advent också. 

torsdag 28 november 2013

När man blir så glad av kopior


Det är inte så roligt när man hittar så där otroligt fina stjärnor som man bara ska ha..... men man får en chock när man ser prislappen. Det är bara att gå hem igen med tunga steg och lämna de fina stjärnorna bakom sig. Jag skulle aldrig lägga en förmögenhet på två adventsstjärnor. 

Men när man dagen efter kommer i en annan affär och ser dem igen, dock kopior MEN ack så fina. Då slår man till och till det priset dessutom, det är turdag ibland. 
Nu hänger de i vårt vardagsrum och är såååå fina. Dock trodde jag ett tag att jag skulle ge upp. Jag har inte tålamod att tråckla upp dem, med skam den som ger sig. 
Stora dubbla snöflingor som lyser så fint






Nu är det bara snön som fattas här hemma. Lite vitt ute skulle inte sitta fel. Tänk så härligt när det knastrar under skorna och sådär så det svider i näsan när man andas in kylan. När skridskobanorna är spolade och barnen får ta fram sina skridskor. Fikakorgen med varm choklad och nybakta bullar. 
Längtar

tisdag 26 november 2013

Ni har lurat mig



Hur sjutton skulle jag kunna hålla mig när ni visar alla bilder på adventsstjärnorna? 
Nu är de uppe och först på gatan är väl också nåt. Tänk så många jag kommer att reta nu, riktigt roligt att de har något att prata om:))

Det tar tid med allt nu, inte lika med orken längre. Sen har jag blivit så höjdrädd. Det räcker att kliva upp på en stol så börjar benen skaka. Det kommer väl med åren sägs det.

I köksfönstren är det vita stora stjärnor samt min lilla samling av spiror. Zinkhusen har också fått komma in nu och de fina amaryllisarna fick maken på sin födelsedag. Jag gillar lösa amaryllis som bäst






Nu ska jag gå ut och leta reda på mina pappgranar som jag köpte förra året. Sen saknar jag även en stor julgran i zink. Vet inte varför det har blivit sån kaos bland alla saker ute i förrådet. Det enda jag minns är att det var maken som gick ut med alla julkartongerna förra året...... det kanske säger nåt;)

Snart ska jag börja planera julgodisbaket. Undrar just vad jag ska baka i år


söndag 24 november 2013

Blomster till advent



Några hyacinter och en amaryllis bor hos oss nu. Det ska bli fler men till nästa helg har jag tänkt. Lite snopen blev jag allt när amaryllisen började slå ut. En RÖD!!!!!!
Jaja, det går väl det med men jag hade nog förväntat mig en vit. Hyacinterna är iaf vita. 
Några få adventssaker har fått komma fram. Renarna har stått framme några veckor samt den vita stjärnan. Nu kommer det fram lite för varje dag




Jag ska verkligen försöka dona på lite varje dag nu fram till fredag då jag har planerat att allt är klart. Sist upp kommer stjärnorna i fönstren. Jag har ju stoppat min mamma som är sååååå tidigt uppe med ljusstakarna och då kan jag ju inte vara lika. Nu är hon bara några dagar tidig, som mig då. 

Men nu tillhör jag de som hellre har det uppe lite före, för efter nyår åker allt ut. Då blickar jag mot våren, ja det är faktiskt sant, våren kommer efter nyår trots att vi får vänta på den. Gillar snön också men efter nyår kommer en ny och ljusare tid. 

Nu ska vi ha kalas för maken som fyllde år i fredags. 
Fikat ska fram

fredag 22 november 2013

Bakglädjen är tillbaka


Äntligen säger jag bara. 
Jag har nog inte haft lust att baka sen Juni. Det har varit sååååå tråkigt fikabröd här hemma fram till nyss. Än ligger jag efter massor MEN nu finns det iaf saffransbullar. 
Supergoda blev de också, gjorde en sats utan kesella denna gång. Gick lika bra det.
Jag gör dem lika som vanliga kanelbullar nästan, utan kardemumma och kanel. Tycker de blir allra godast. Inte så där torr som vanliga lussekatter kan bli efter ett tag. 

Ska det va, ska det va extra allt






Saffransbullar
ca 35st stora bullar

150g margarin
50g jäst
5dl mjölk
2 påsar saffran
2dl socker
½tsk salt
ca 14-15dl vetemjöl (jag höftar)

Fyllning150g rumstempererat margarin
3msk vaniljsocker
1½-2dl florsocker

100g riven mandelmassa
1 ägg
pärlsocker

Smält smör och tillsätt mjölken 37grader. Smula jästen och häll över degspaden, rör om. Tillsätt salt, saffran, socker och sist mjölet i omgångar. Arbeta degen smidig och låt den gärna vara lite kladdig när den jäser. Strö över rikligt med mjöl på degen och lägg över en handduk för jäsning. Jäs i ca 1timme på dragfri plats.

Dela degen på 2 och kavla ut rektangulärt Bred på smörkrämen och finriv över mandelmassa. Rulla ihop och skär varje längd i ca 1 17bitar. Lägg i bakformar och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader och pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-9 minuter (mina gräddas i exakt 8½ minut) beroende på färgen man vill ha. Låt bullarna svalna på galler med en tunn handduk över.

Lycka till

torsdag 21 november 2013

Förberedd på 2014



Jättestort TACK för alla gratulationer
Jag förstår det faktiskt inte än trots flera UL. 
H*n växer iaf som det ska och vi försöker njuta av detta men det är svårt, iaf för mig. Ständigt trött och känner bara en massa måsten som kryper på mig. Men jag slår bort de flesta och gör bara de som verkligen måste göras. Jag försöker att vila ofta som läkaren har ordinerat mig MEN det är så svårt med en aktiv 3åring här hemma. Det känns fortfarande så overkligt och jag har nog börjat inse att jag troligen inte kommer att förstå det förrän den lilla är ute i vår. 

Något som jag kom på häromdagen var att jag inte har beställt någon almanacka för nästa år. Det är ju verkligen på tiden. För tredje året i rad kör jag på samma, jag är så nöjd med den och då är det dumt att byta. Nästa år kommer den att se ut så här


Almanackan beställer jag från personligalmanacka.se
Där kan man designa den precis hur man vill, så bra. Jag är i behov av många tomma sidor längst bak för anteckningar vilket jag kan välja här. 

Bara 1½ vecka kvar till första advent nu. Nu är vi där, vi har längtas men nu får tiden sakta ner lite igen. Om en vecka kommer stjärnorna upp här hemma iaf. Ska försöka hålla mig till torsdag, det tar nog någon dag i år att få upp allt. 
När ska ni plocka fram era stjärnor och stakar?




onsdag 6 november 2013

Det som inte kunde hända..... hände!!!


Hej på er!

Jag vill börja med att tacka för era goa kommentarer, mail mm. Jag finns kvar. 

Det var länge sen och detta uppehåll var inte alls planerat. Nu har jag ÄNTLIGEN fått svar på allt och jag kan börja leva igen känns det som. Det har varit en tuff tid för mig.....för oss. 

Efter nästan tre månaders utredning på sjukhus kom svaret vi inte alls hade väntat oss. Ett väldigt glädjande besked med tanke på allt det kunnat vara. Att leva i en ständig oro och inte veta nåt, att se frågetecknen ovanför läkarnas huvud är en ren pina. Det tar nåt så otroligt på en, man stannar liksom upp. 
Men efter ett akutbesök kom svaret ...



... det som inte kunde hända hände
Tyra ska få ett litet syskon, ett syskon som inte kommer från landet långt borta utan som växer i min mage denna gång. En helt obeskrivlig känsla som vi inte kan sätta fingret på just nu, vi ha inte hunnit smälta det än själva. Denna chock kom och gav oss ett besked om att snart halva tiden är gången också. Vi hoppade liksom rätt in i en graviditet som snart är halvvägs. 
Jag mår fortfarande inte så bra men det är ändå på rätt väg och jag känner för varje dag nu att det lättar. 

Tyra är så glad att hon ska bli storasyster. Hon spänner ut magen och säger att lillasyster bor i hennes mage medans lillebror finns i min. De är ju så söta barn

Nu försöker vi fokusera och hålla tummarna att allt går bra, för då kommer vi bli fyra i vår

Läkaren sa:
- Mirakel verkar kunna ske och det har det då gjort nu