tisdag 30 november 2010

Först till kvarn...



God morgon i kylan!

Hualigen vad kallt det är ute. Solen skiner för fullt och det snöar inte just nu MEN det är -18 grader. Tur att man slipper gå ut i denna kyla idag, jag ska hålla mig inne och mysa.

Nu har julmarknaden varit och jag säljer ut resterande pippikläder här och det är först till kvarn som gäller. Maila mig eller skriv en kommentar här vid intresse...









Mössan är en lång modell som är moderna nu så det blir som ett litet "häng" baktill på mössan. Jättesöt!

Pippi tröjan finns i storlek ca 68/74, 80/86 & 98
Pris: 200kr (frakt 24kr)

Pippi mössan finns i storlek ca ½ - 1år, 1 - 3år & 4 - 8år
Pris: 90kr (frakt 12kr)

Pippi sockorna finns i storlek ½ - 2år
Pris: 40kr (frakt 12kr)

Ett set med tröja + mössa + sockor i valfria storlekar 300kr (frakt 36kr)

Passa på att köp julklappar till barn eller barnbarn. Perfekt till både flickor och pojkar.

måndag 29 november 2010

Vinnarna är utsedda


och första priset går till.....



... ETT RÖTT MONOGRAM.

Grattis till dig och hoppas att tavlan kommer att passa!


Andra priset som är hemligt går till....

... Vita falkens lantliv.

Grattis till dig och det hemliga paketet.

Maila mig era adresser så kommer paketet på posten.

Tack alla som ville vara med i tävlingen, det blev många lotter tillslut.

söndag 28 november 2010

Första ljuset brinner


Första advent är här!

Nu brinner det första ljuset hos oss och frukosten är på ingång. Sen bär det av till julmarknaden för sista dagen. Nästan allt mitt julgodis är slut och det är toppen.

Hoppas ni har hunnit besöka lite julmarknader i helgen, det är så mysigt.






Den glittriga renen kommer från Åhlens

Nu har julen snart kommit fram på riktigt här hemma. Till veckan kommer resten och imorgon ska jag åka och boka en julgran. I år får jag göra det själv då maken tycker att jag är för petig. Hmm, vet inte om jag riktigt håller med om det.... ja kanske!

Ha en härlig första advent alla

fredag 26 november 2010

Julmarknad Ismyra


Hej alla fredags glada!

Nu är helgen här igen och det vankas julmarknad i Ismyra hela helgen med start idag 16:00.

Jag kommer att vara där och sälja mina pippikläder till barn samt mina canvas tavlor. Paketpris erbjudande på marknaden. Kom och titta!











Öppettider på helgens julmarknad:
Fredag 16 - 20
Lördag 11 - 16
Söndag 11 - 16

Det finns korv med bröd att köpa och att grilla på elden. Massor med hantverk som luffarslöjd, stickat, tovat, pepparkakshus mm. Jag kommer även att sälja lite olika varianter av julgodis som lakritsknäck, bountybollar, snöbollar med mint, saffrans biscotti & vit chokladtryffel med lime...

Gör ett besök i Bollnäs denna helg. Det är skyltat med marshaller från Albert & Herbert, Bollnäs Norra.

torsdag 25 november 2010

Amaryllisutställning


Hej i snö(o)vädret!

Nu har jag ÄNTLIGEN varit och fotat på amaryllisutställningen på Mobackes i Bollnäs. Årets utställning heter "Fairytale" sagornas värld. I år läser även biblioteket sagor för barnen två dagar i veckan fram till jul.

Jag är ingen mästerfotograf direkt men försök att bortse från det och njut av utställningen ni som inte kan besöka den.




































För er som var intresserade av den här amaryllisen som jag har hemma, har jag nu tagit reda på vad den heter. En Temptation är det. Väldigt fin, det är nog den finaste jag har haft.

Detta år var den finaste utställningen de har haft tycker jag. Den är även mycket större än andra år och de lägger verkligen ner både tid och pengar för att få det så bra som möjligt. Superläckert!


onsdag 24 november 2010

Adventsljusstaken på plats


Hej hopp!

Nu är min ena adventsljusstake på plats i köket. Det blev en lika variant som förra året. Blockljus och lite hemmagjort.







Vet inte riktigt hur den i vardagsrummet ska se ut än men snart så. Har några dagar på mig och jag känner på mig att det kommer att hända mycket i morgon. Jul kartongerna ska in...

Det var flera som har mailat och undrat vilken sorts amaryllis jag visade igår, den översta. Jag vet faktiskt inte men jag ska försöka ta reda på det så återkommer jag om jag hittar den.

Idag har jag bakat, bakat, bakat. Lite nytt har jag provat på och ska ha det till julmarknaden med start på Fredag - se högra kolumnen för mer info.
Gosakerna visar jag er en annan dag.

tisdag 23 november 2010

Glöggprovarlåda


God morgon!
Födelsedagen för maken är över och bortdiskad. Vilket jätteberg med disk vi hade igår kväll.

Han fick så fina saker av alla och många fina blommor till min glädje.


En rolig glöggprovarlåda från Herrljunga 2,2% i en häftig väska.
* Mandaring & chili
* Choklad & mocca
* Med en touch av cognac
* Med en touch av lime




Härliga amaryllisar i en mjuk rosa nyans. Han fick även en vit som fortfarande inte slagit ut.


Idag blir det lite bakning på schemat. Det väntas kyla och snöoväder så jag håller mig inne idag. Hoppas att det inte kommer ända hit upp.


måndag 22 november 2010

Pysseldag


Äntligen är advents veckan här!

Igår hade jag och en god vän en härlig pysseldag. Man tror dock att man ska hinna mer än vad man gör. Tiden går väldigt fort, men lite blev det...




Lite ljusdekorationer




Strutar hängandes och ska fyllas med lite smått och gott sen


Hjärtan på tråd


Några hjärtan som ska få hänga lite här och där i IKEAs fina tyger.

Min vän gjorde även dragpåsar som Ernst har gjort tidigare. Såna som man lägger vid fönstret vid drag, väldigt praktiskt i gamla hus.



Idag blir det en dag som går i födelsedagskalasets tecken. Maken fyller nämligen år och vi ska bjuda på potatisgratäng, älgstek, sallad och focaccia. Till efterrätt blir det fruktsallad och glass.

Nu måste jag nog börja på om jag ska hinna allt idag.

Glöm inte bort att vara med i min tävling, sista veckan nu.

lördag 20 november 2010

Ljusstake


Det har snöat så gott som hela dagen lång här och det är så fint.

Ni som känner mig vet att jag är lite allergisk mot adventsljusstakar, såna där elektriska. Det finns få som jag verkligen skulle kunna tänka mig att själv ha men hos andra kan det vara fint. Tror att det är vårt hem som inte passar ihop med ljusstakarna faktiskt.

Men idag så hittade jag en ljusstake för levande ljus och dessa tycker jag mycket om. Jag fick denna av min man idag när vi var ute och kikade lite i affärer. Den är verkligen fin och passade jättebra på bordet.








Lite skavd på det vita och en ganska ovanlig tror jag för jag har då inte sett den tidigare. Jag blev så glad och den får stå framme nu trots att det står God Jul på den.

Jag måste återigen tacka er för alla goa kommentarer jag får. Det värmer så oerhört att ni kikar in och lämnar ett trevligt avtryck. Även väldigt roligt att jag får respons på mina recept när ni själv har provat att göra det. Roligt att ni lyckas och att det smakar bra.
TACK!

fredag 19 november 2010

Amaryllis & Hyacint


Yes, fredag igen!

Idag har jag och mamma besökt amaryllisutställningen på Mobackes som vi gör varje år. Det brukar inte alls vara så mycket folk när de öppnar, men idag!!!!!!! Det var packat och vi tror att det var för att Lill-Babs invigde den i år. Annars har de inte haft någon speciell invigning.

Kö kö och åter kö var det. Men vi fick det vi ville ha och jag har köpt julens första blommor. Det blev två vinröda amaryllisar, tre vita hyacinter och en rosa hyacint. Närmare jul ska jag köpa några vita amaryllisar som blommar lite närmare julen. Köper man alla nu så blommar de samtidigt och det vill jag inte.
Jag lovar att jag snart ska åka tillbaka och ta med mig kameran. Det var så fin utställning i år och hade temat "Fairytales". Jag ska fota allt det fina de har gjort och visa er.





Hyacinterna satte jag ner i en liten mini terrin och i två fina påsar med text på latin. Jag älskar dessa påsar och har flera stycken. Det går att göra så mycket med dem.






Amaryllisarna satte jag i mina favorit krukor till julen. De kommer från Månses design och är så fina. Jag har tre olika med fat. Kika in hos Malin och hennes vackra keramik.

Ikväll är vi bjudna på tacos och Idolmys. Jag har lovat att stå för efterrätten så jag har en saffranskladdkaka i ugnen nu. Passar väl bra med något riktigt sött efter hot tacos.

Trevlig fredagskväll på er!